Våra öppettider

SE ALLTID inlägg här på hemsidan för avvikande öppettider vid helger! (Google tar tex. inte hänsyn till helger/röda dagar)

Öppettider
Fredag 11.00-17.00
Lördag 11.00-14.00

OBS: Stängt i gårdskrogen för dagens lunchbuffé tillsvidare, vi återkommer med dag för öppning av dagens lunchbuffé igen!
MEN; hör gärna av er vid bokningar av tex större sällskap, bussresor, födelsedag, begravning, dop m.m.

Övriga tider enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Adress:
Tolånga 17
Stora tolångavägen 99-20
275 92 Sjöbo

Hitta hit:
Mellan Sjöbo och Tolånga (GPS: 55,6380 13,7556)

Telefon: 0416-140 50

E-post

Om nötkött

ANGUS

Anguskor på bete

Red Angus, Red Ilo av Davidstorp

Rolls Royce, när det gäller kött! Mört, saftigt, marmorerat och med tydlig och god köttsmak. Djuren växer lite långsammare, men är mästare på att omvandla gräs till moget och välmarmorerat kött. Marmorering är insprängt fett som gör köttet mörare och saftigare. Dessutom fungerar fettet som smakbärare, vilket gör att du kan njuta av en extra god smak på Angusköttet.

Angus är från början en skotsk nötkreatursras. Djuren är helt svarta eller röda och saknar horn. Angus var den första köttrasen som kom till Sverige. Den 5:e september 1946 angjorde fartyget Havsbris svensk hamn med 212 skotska Angus. Rasen är en utpräglad köttras som ända från uppkomsten i slutet av 1700-talet har avlats för att ge ett kött av allra högsta kvalitet till skillnad mot flera andra köttraser som ursprungligen avlades fram för att fungera som dragdjur.

SIMMENTAL

Simmental

Simmental kommer ursprungligen från Schweiz, där en dal har gett rasen sitt namn. De första korna kom till Sverige 1974 och sedan dess har den bara ökat i popularitet. Simmental är en kombinerad mjölk- och köttko.

BELTED GALLOWAY

Belted Galloway på bete

En härdig och ganska ovanlig ras av köttdjur, som ursprungligen kommer från Galloway I sydvästra Skottland. Hög marmorering och god smak på köttet är kännetecken, liksom den typiska teckningen med ett tydligt vitt bälte mitt på det i övrigt svarta djur. I USA kallas Belted Galloway för polisbils-kor på grund av sitt speciella utseende.